Информация за дървен материал за изграждане на сауна

    Дървения материал при изграждането на сауна трябва внимателно да бъде подбран според личните изисквания и най-вече според отделения бюджет. Основните качества на който трябва да се обърне внимание е дървения материал за облицовка на сауната да бъде здрав, да не се деформира при по-високи температури.  При изграждането на пейките материалът задължително трябва да бъде от по-висок клас, тъй като не е приятно да седнеш в сауната и при ставане да "залепнеш", просто защото дървото с което са изградени пейките е с по-високо съдържание на смола. Ориентировъчен разход - 12 лин. м. за облицовка на 1 квадратен метър.
    Северен смърч за сауна - дървеният материал от северен смърч прилича на белият бор и расте на същите места. Сравнени двата вида северния смърч е с по-високо съдържание на смола. Северния смърч е плътен  с много малки чепове. Този вид дървен материал е най-често използваната дървесина при изграждането на традиционна сауна. 
    Абачи (бананово дърво) за сауна - дървения материал от абачи е много лек и най-често се използва за изграждането на пейките в сауната. Банановото дърво е сравнително меко и лесно за обработка, но здраво.  Цветът на дървесината е от кремав до бледожълт. Дървения материал от абачи се използва често при облицовката на традиционна сауна.
   Бял бор за сауна - белия бор е широко използвана дървесина при изграждането на традиционни сауни. Дървеният материал от бял бор е висококачествен и издържа на температури над 100 градуса. Дъските от бял бор са гладки, с добре изглеждаща повърхност почти без чепове. Белия бор като облицовка на сауна приспада към луксозния клас.
   Хемлок за сауна - дървения материал от хемлок е здрав и  висококачествен, устойчив е на резки промени и издържа на високи температури без да се деформира. Дървения материал от хемлок е много подходящ за облицовка на сауна - притежава приятен мирис на борови иглички и не гние. Хемлок е най-често използвания дървен материал за изграждането на инфрачервени сауни/кабини. Приспада към луксозния клас дървен материал за сауна.
   Червен кедър за сауна- червения кедър е много издръжлив дървен материал и при облицовката на сауна с червен кедър се създава неповторима визия. Основното преимущество пред останалите видове дървесина е уникалния цвят, здравината и минималното съдържание на смола. Червения кедър е най-луксозния дървен материал за облицоване на сауна, но в България той не е много използван за облицоване на сауни поради по-високата си цена. Използва се най-често за декорации в сауната.

Дървен материал за изграждане на сауна
 

Снимка Описание Кат. № ЦЕНА лв. на лин. м. *
Северен смърч за сауна А 12х95мм. 3380000 4.20
Северенсмърч за пейки в сауна 3380002 4.56
Абачи за сауна (бананово дърво) 22х90мм. 3301684 12.00
Бял бор за сауна (лукс) 12х95мм. 3380820 9.00
Хемлок за сауна 12х95мм. - 16.80
Червен кедър за сауна 12х95мм. - 18.00


*Всички цени са с включен ДДС + безплатна доставка за гр. София!

 

НАЗАД
За Нас    Спа Продукти    Соларни с-ми    Осветление    Интересно    Партньори    Контакти

Доставка  Гаранция  Клиенти     Protected by Copyscape Web Plagiarism Checker  Copyright © 2009 "Имекстра" ЕООД www.imextra.eu All Rights Reserved