ELASTOCEM

Двукомпонентна хидравлична мазилка за хидроизолиране. Нанася се на две последователни ръце, като се поставя алкално подсилена мрежа между двата слоя, за постигане на обща дебелина от 2 мм.

Описание Кат. № Тегло Цена лв.*
ELASTOCEM - 24 кг. ELASTOCEM- А 24 66
ELASTOCEM - 8 литра ELASTOCEM-В 8 108
ELASTOCEM комплект ELASTOCEM 32 174

*Всички цени са с включен ДДС


4. Хидроизолация набасейна -
Хидроизолацията на басейна се изпълнява от еластичен хидроизолационен разтвор на основата на ELASTOCEM. Преди нанасяне на хидроизолацията почистете повърхностите. Влажността на бетона трябва да бъде не повече от 3%. ELASTOCEM нанесете на навлажнената повърхност на бетона с гладка шпакла на два слоя, всеки по 2мм. Първият слой хидроизолация се армира с мрежа. За изолация на вертикалните и хоризонталните ъгли, използвайте хидроизолиращата лента LITOBLAND. 

 ELASTOCEM ДВУКОМПОНЕНТНА ЕЛАСТИЧНА ЦИМЕНТОВА СМЕС ЗА ХИДРОИЗОЛАЦИЯ Характеристики
Двукомпонентна циментова смес, подсилена с фибри. Прахообразния елемент се състои от цимент, пълнители и специални добавки.Течната част е воден разтвор на синтетични смоли. При смесване, двете части образуват много еластичен и адхезивен разтвор, който може да се нанася хоризонтално или вертикално, на слоеве до 2мм дебелина безстичане. Имаотлична адхезия към всички циментови повърхности, даже и към плочки. След втвърдяване, ELASTOcem става изключително водоустойчив и устойчив.
Област на приложение - Продуктът има широк спектър на употреба, а именно: Водозащитни мембрани за защита на стоманобетонови повърхности от вода ; Еластични водозащитни мембрани на напукани повърхности, или такива с микропукнатини; Водозащитни мембрани за циментови повърхности преди полагане на керамични облицовки, при открити или закрити работи (балкони, тераси, басейни,...) Еластични водозащитни мембрани на повърхности, подложени на структурни деформации ;
Инструкция за използване ПОДГОТОВКА НА ПОВЪРХНОСТТА  - Обработваната повърхност трябва да бъде здрава, почистена и изметена, чиста от прах, мазнини, и всичко, което може да попречи на добрата адхезия. За почистване може да използвате хидравлични или песъкоструини методи. Добре измийте порестите и абсорбиращите повърхности с чиста вода, и изчакайте пълното й изпарение, преди да нанесете ELASTOcem. За да ускорите процеса на съхнене, излишната вода може да се отстрани с гъба или чист парцал, или с въздух под налягане.
ПРИГОТВЯНЕ НА РАЗТВОРА Двете части предварително са опаковани така, че да могат да обезпечат необходимото съотношение на компонентите : Част А (суха фракция): 24 кг (3 части) ; Част Б (течна фракция): 8 кг (1 част) ; Първо изсипете течността в чист съд и след това добавете праха докато разбърквате.Разбъркването може да се извърши с ел. бормашина със съответния накрайник. Прекалено разбъркване не е препоръчително.Разбърквайте сместa в продължение на 1-2 минути,след това отстранете от ръбовете неразбъркания прах и продължете да разбърквате още 1 минута, докато се получи еднородна смес без буци.
Нанасяне Разтворът може да се нанася с гладка шпатула както хоризонтално,така и вертикално.Приготвеният разтвор ELASTOcem е годен за използване в продължение на 1 час при температура 23 гр. С.Максималната дебелина на слоя е 2 мм.Ако е необходимо да се нанесе втори слой,това може да стане след като първият се е втвърдил(около 3 часа при температура над 23 гр. С).При места с микропукнатини или подложени на напрежение се препоръчва в слоя ELASTOcem да се сложи мрежа от синтетични влакна с големина на дупките 4 мм.Крайното заглаждане може да стане със същата гладка шпатула няколко минути след полагането.

НАЗАД
За Нас    Спа Продукти    Соларни с-ми    Осветление    Интересно    Партньори    Контакти

Доставка  Гаранция  Клиенти     Protected by Copyscape Web Plagiarism Checker  Copyright © 2009 "Имекстра" ЕООД www.imextra.eu All Rights Reserved