Доставка  Гаранция  Клиенти     Protected by Copyscape Web Plagiarism Checker  Copyright © 2009 "Имекстра" ЕООД www.imextra.eu All Rights Reserved

Улично

Соларно Улично

Прожектор

Крушки

Панел

Inground

Градинско

Парково

Подводно

Ленти

НАЗАД

ЛЕД ОСВЕТЛЕНИЕ

Принцип на действие:
Светодиодът (LED/Лед) представлява полупроводников кристал, през който може да протича ток само в една посока и част от неговата енергия се преобразува в светлина. Тя е с твърде тясна лента, т.е. винаги има определен цвят, зависещ от вида на полупроводника. Добиващите все по-голяма популярност бели LED/Лед съдържат кристал със синя светлина, която осветява специален луминофор и той, от своя страна, излъчва бялата светлина. За разлика от другите източници на светлина, напрежението върху излъчващия LED/Лед е малко и е пряко свързано с цвета на светлината – между 1,6 V за червените и 3,6 V за сините и белите.
* Светлинната им ефикасност е най-голяма от всички светлинни източници. Тя е между 50 и 100 lm/W, докато при лампите с нажежаема нишка е 12-15 lm/W, а при луминесцентните – около 50 lm/W.
* Експлоатационният срок на LED/Лед, в края на който светлинният им поток намалява с 30% спрямо първоначалния (което практически остава незабележимо за окото), е средно 50 000 часа, като вече не са малко диодите със 100 000 часа. Светодиодите са и значително по-устойчиви на удари и вибрации, тъй като нямат чуплив стъклен балон, нито тънка нишка, която да се къса.
* Не по-малко важно предимство е непосредственото излъчване на светлина с определен цвят. Друго предимство, обусловено от малките размери на LED/Лед, е възможността за създаване на компактни и лесни за монтиране осветителни тела, използвани във все по-популярното и същевременно по-икономично дискретно осветление.
* Няма излъчване от LED/Лед на ултравиолетови и инфрачервени лъчи, както при лампите с нажежаема нишка. И накрая LED/Лед са екологично чисти!

За Нас    Спа Продукти    Соларни с-ми    Осветление    Интересно    Партньори    Контакти

"Имекстра" ЕООД предлага на Вашето внимание и
ОСВЕТИТЕЛНИ ТЕЛА ЗА ХАЛОГЕННО ОСВЕТЛЕНИЕ!

Продуктовата гама включва:
* LED Street Light -
Улично Лед Осветление
* LED Solar  Street Light - Улично Соларно Лед Осветление
* LED Spotlight - Лед Прожектор
* LED Bulbs - Лед Крушки
* LED Panel - Лед Панел За Окачен Таван
* LED Inground - Лед Осветление (вграждане в земята)!
* LED Garden Light -Лед Градинско Осветление
* LED Park Light - Лед Парково Осветление
* LED Underwater Light - Лед Подводно Осветление
* LED Strips - Лед Ленти
           

 

ПОВЕЧЕ ИНФО ЗА ЛЕД ОСВЕТЛЕНИЕ  ТУК