ТРАДИЦИОННА (Финландска) САУНА              ИНФРАЧЕРВЕНА САУНА   

    

 
Традиционна

Инфрачервена НАЗАД

Доставка  Гаранция  Клиенти     Protected by Copyscape Web Plagiarism Checker  Copyright © 2009 "Имекстра" ЕООД www.imextra.eu All Rights Reserved

За Нас    Спа Продукти    Соларни с-ми    Осветление    Интересно    Партньори    Контакти
Какво е сауна?
Думата “сауна” е с финландски произход. Тя означава форма на баня, която от столетия е широко разпространена във Финландия : навсякъде по бреговете на безбройните реки, езера и заливи има малки дървени колиби за къпане, които се славят със своята чудодейност. Не можеш да се опариш от дървото и тази негова характеристика позволява употребата му при изключително високи температури от порядъка на 60° - 90° С, които са типични за сауната. При това въздухът вътре трябва да остава достатъчно сух, за да може да се изпарява обилно образуваната пот. Изпаряването охлажда и това охлаждане не позволява кожата прекалено да се нагорещи. Ако охлаждането се прекъсне с “обливане”, това означава едно временно допълнително температурно дразнение Към нагряването на организма като втори етап следва целевото охлаждане. Дробовете най-бързо се охлаждат на външен въздух /извън сауната/, кожата преди всичко със студена вода, понякога и чрез сняг. Сауната е всъщност една амплитудна баня: затопляне в горещ и сух въздух в кабината на сауната и охлаждане на външен въздух или чрез студена вода. Освежаващото охлаждане е не по-малко важно от разтоварващата, успокояваща горещина. Единичната процедура от загряване и последвалото го охлаждане се нарича саунов цикъл. Тя се повтаря най- малко веднъж. Свикналите със сауната по правило правят три цикъла, което изисква отделянето на един-два часа, за да се насладят на цялата процедура.

Каква е разликана между "сауна" и "инфрачервена сауна"?

Разликата между обикновената сауна и инфрачервената сауна е, че помещението не се затопля чрез камъни и печка, а посредством инфрачервени лъчи.
Традиционната Сауна увеличава температурата на въздуха като своевременно се увеличава и влажността в помещението - това води до тежко дишане при много от хората ползващи този вид.
Инфрачервената сауна затопля тялото по същия начин като слънчевите лъчи. Нейните лъчи са насочени директно към тялото на потребителя.

ПОВЕЧЕ ИНФО ТУК