Tyxo.bg counter

ХИДРОМАСАЖ               ВОДЕН МАСАЖ             АЕРО-МАСАЖ
 ХИДРОТЕРАПИЯ /
хидромасажни вани

 

Какво е хидромасаж?

    Хидромасаж  се осъществява със специални патентовани джетове, които смесват вода и въздух с въртеливо движение, по този начин се постига мекотата и регулируемостта на въздушния масаж и удобството да се насочва движението и масажа на водния масаж.
 

Какво е воден масаж?

Водния масаж (тангенторната вана) има дюзи, които изпомват водни струи, с които се масажира. Предимство – добро насочване на масажната струя. Недостатък – струята достига тялото с голяма сила, може да доведе до нараняване.

 

Какво е аеро-масаж?

Аеро-масаж се осъществява посредством малки отворчета по ваната, които ипускат въздушни мехурчета. Предимство – масажът е мек, цялостен, може да се регулира. Недостатък – посоката на масаж е само нагоре – въздушното балонче се стреми нагоре и не може да бъде променена неговата посока.

 

Що е то  хидромасажна вана / джакузи?

    Всеки съд, напълнен с вода, в който има монтирани дюзи, свързани с циркулационна помпа, която предизивиква въртеливо движение на водата се нарича хидромасажна вана. Водещите фирми проектират  своите продукти съчетавайки хидромасажа, водния масаж и аеро-масажа.

какво представлява хидромасажна вана или джакузи

Що е то  хидротерапия?

Прекрасни чувства!
   Много хубави неща се случват когато се потопим във водата. Моментално загубваме 90% от теглото си. Носим се по повърхността на водата, затопляме се и си припомняме, че трябва да се освободим от всичко, което ни безпокои. Когато влезете в топла вода, кръвообращението се настройва към новите условия с леко покачване на кръвното налягане. Кръвта по-усилено се придвижва към кожата, където се затопля от горещата вода. Кръвоносните съдове се разширяват и кръвното налягане отново пада. Затоплената кръв прониква по-дълбоко в тъканите под кожата, доставяйки повече кислород. Колкото повече кръвоносни съдове се разширяват, толкова по-силно усещате чувството на облекчение. Даже мускулите, които винаги се чувстват стегнати, започват да се отпускат. С навлизането на топлината по-надълбоко, телесната Ви температура може да се повиши до 37.2 C. Пулсът и дишането стават по-чести, което помага за елиминирането на отпадъците от метаболизма, събрани в мускулните тъкани.

подводен масаж на тялото                            

   Мускулно възстановяване!
   Ползите от стоенето в топлата вода на хидромасажната вана са ясно изразени. При физическа активност в мускулите Ви се натрупва млечна киселина. Топлата вода разширява кръвоносните съдове, увеличавайки кръвния поток към болезнените или увредени тъкани, позволявайки на повече кислород и хранителни вещества да подпомогнат възстановителния процес и да изчистят млечната киселина. Много лекари и физиотерапевти препоръчват топли хидромасажни вани за интензивна рехабилитираща терапия. Хидромасажни вани също спомагат да се възстанови гъвкавостта и да се премахне нееластичността на мускулите. Отпуснатите мускули се движат по-свободно с по-малко болка и напрежение. Имайки предвид всичко това, просто си представете какво би напарвил за Вас хидромасажът на вана монтирана в двора Ви след изморителни упражнения или тежък работен ден.

   Успокояване на болки!
   Ендорфините са естествени болкоуспокоителни за тялото. Топлата вода стимулира тяхното освобождаване. Когато тялото се намира в топла вода, кръвоносните съдове в близост до кожата се отпускат, позволявайки по голям приток на кръв, носеща повече ендорфини и хранителни вещества към увредените клетки.

   Знаете ли, че... !
   Разширените кръвоносни съдове, получени в резултат на потапяне в топла вода по косвен начин спомагат за отпушване на носовите пътища. Увеличението на телесната температура до 39.4° C увеличава трикратно броя на белите кръвни телца, борещи се с вируси и бактерии. Повечето вируси причиняващи грип и настинки не се размножават при температура по висока от 38.6 C.

   Природен дизайн!
   Тялото е динамично енергийно поле: енергия циркулира из цялото тяло свързвайки всяка част с цялото. Стъпалата са съвършено миниатюрно копие на тялото. Всички органи, жлези и други телесни системи са свързани със стъпалата. Вратът и гърбът се освобождават от напрежението най-добре когато се масажират съответните места на стъпалата. Когато се стимулират, отпочиналите стъпала могат да имат значителен принос към цялостното ни здравословно състояние. Хидромасажни вани предлагани от нас са проектирани така, че в най-голяма степен да се извлече полза от природния дизайн на човешкото тяло посредством хидродинамика. Ние премхваме тръбните фитинги спиращи потока на водата, което от своя страна дава възможност и на помпи с малка мощност да осигуряват малсимална сила във всяка дюза, така, че да получите оптималния воден приток за масаж на врата, гърба и стъпалата. Човек е запознат с ползата от топлата вода от векове. Преди да бъдат конструирани модерните портативни хидромасажни вани, хората са се радвали на освобождаване от болката и напрежението чрез естествени горещи извори. Технологиите на днешните хидромасажни вани, и в частност тези монтирани от нас, предлагат конкретни терапевтични ползи. Инсталираните дюзи могат да насочат оздравителни потоци вода и въздух към подходящите части на тялото. Тези части, известни като точки на натиск или масажни точки, могат да намалят или премахнат болката ако са масажирани правилно. Изключителната масажна терапия на ваните монтирани от нас насочва топлата успокояваща вода към тези точки.

    Сън!
    Tоплата, въртяща се вода намаля стреса и Ви позволява да почивате и спите по-добре. Сънят става по-дълбок при понижаване на телесната температура. Специалистите препоръчват на хора страдащи от безсъние да се потопят в хидромасажна вана с температура между 36 и 38 C за 15 минути преди лягане.

   Сваляне на тегло!
   Стоенето в топлата изпаряваща се вода в хидромасажната вана увеличава ритъма на сърцето и в същото време намаля кръвното налягане. С други думи можете да се възползвате от ползите на учестения сърдечен ритъм без да натоварвате сърцето си. Хидротерапията разширява кръвоносните съдове и стимулира кръвообращението като в същото време отпуска мускулите и кожата. Твърди се също, че редовното използване на хидромасажни вани води до намаляне на теглото и на целулита. Като алтернатива на физическите упражнения в салона, можете да си почивате в собствената вана и да придадете по-добър външен вид на тялото си, да намалите задържането на течности и да облекчите отоците.

   Освобождаване на стреса!
   Стресът е неизбежна част от живота на много хора. При стрес, сърцето работи по-усърдно, дишането се учестява като в същото време става по-плитко, забавя се храносмилането. Почти всички процеси в тялото се повлияват негативно от стреса.

©2009 Imextra Ltd. All rights reserved.     www.imextra.eu